Autisme

Stephanie V. (38)

"Chris is een super coach, iemand die vol enthousiasme en met veel energie en overgave besmettelijke positieve ingesteldheid aan ons door geeft. Hij heeft ons handvatten om een beperking om te buigen naar iets positiefs, iedereen heeft talenten ook mensen met een beperking. Door dit positief te stimuleren bereik je doelen die eerst onmogelijk leken.

Veel dank Chris!.  

Hebt u nog vragen naar aanleiding van uw situatie rond autisme? Neem vrijblijvend contact met ons op.

De term autisme of diagnose autisme spectrum stoornis is niet meer weg te denken uit het hedendaags maatschappelijk beeld. Door meer en doorgedreven wetenschappelijk onderzoek van de hersenen kom de diagnose meer en meer voor. Binnen de zorgsector is er zelf een type voor opgestart en zijn de opnamelijsten heel lang. Veel mensen blijven in de kou staan voor ondersteuning. Dit maakt het voor de persoon zelf en zijn omgeving het er niet gemakkelijker op om hiermee te leven. Mensen met autisme beleven de wereld nu eenmaal op een totaal andere manier en dit is op zich geen probleem. Het is pas in interactie met zijn omgeving dat er situaties ontstaan waarbij het moeilijk loopt.

Mensen met autisme worden mee opgenomen in de categorie mensen met een beperking. Maar laat ons eerlijk zijn. Hebben we niet allemaal zelf beperkingen waar we mee aan de slag moeten? Het is de kijk van de maatschappij op deze mensen die vaak eenzijdig is. Hoewel daar stilaan verandering in komt. Denk maar aan bedrijven die specifiek op zoek gaan naar mensen met autisme om specifiek omschreven taken binnen het bedrijfsleven te gaan invullen.

In mijn begeleiden van mensen met autisme staat de persoon zelf en zijn omgeving centraal. Ieder mens is verschillend en zo ook de mate van autisme die aanwezig is. Het is voor mij belangrijk dat ik kan binnentreden in de leefwereld van de persoon om van daaruit te kijken naar mogelijke patronen om zaken in beweging te krijgen. Voeg daarbij de complexiteit van de hedendaagse maatschappij en dan is het snel duidelijk dat het geen sinecure is om mensen met autisme te begeleiden. Hierbij kan ik als coach de persoon (en context) gaan ondersteunen. Laat niet van een vrijblijvend gesprek aan te vragen om te kijken of ik jullie verder kan helpen.